29 TEMMUZ, CUMA, 2022

Turan Haste’in Kısa Filmi “Rutubet” Venedik Film Festivali’nde

Turan Haste’in ikinci kısa filmi Rutubet, dünya prömiyerini 31 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 79. Venedik Film Festivali’nde yapacak.

2016’da yönettiği Hasat Zamanı ile birçok ödül alan Turan Haste’in yönettiği Rutubet isimli kısa film Venedik Film Festivali’ne seçildi. M. Furkan Daşbilek’in senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını da üstlendiği film, festivalin Orizzonti (Ufuklar) bölümünün kısa film yarışmasında gösterilecek. Tayfun Pirselimoğlu’un Dayım (1999) filminden 23 yıl sonra festivale Türkiye’den seçilen ilk kısa film olan Rutubet, 8 Eylül’de Palazzo Del Cinema’da ilk kez izleyici karşısına çıkacak.

Kötülüğün üstüne bir sis gibi çöktüğü bir köyde geçen film, Anadolu’da zorunlu görevini yapan öğretmen İshak’a odaklanıyor. Kayıp bir kız öğrencinin peşinde suçluluk ve masumiyet kavramlarını ele alan film, insanın kötülükle mücadelesinin şekillerini ve sonuçlarını sorguluyor. İshak rolüne, Antalya Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldığı Bozkır (2019) ve İki Şafak Arasında (2021) filmleriyle tanınan Mücahit Koçak’ın hayat verdiği filmde ona Okan Selvi, Muhammed Mayda, Elif Eylül Yeşilyurt, Baran Salman, Türkyılmaz Sarıkaya eşlik ediyor.

​Cinemans, RemoFilms ve Creative Prodüksiyon yapımı olan Rutubet, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle ve TRT 12 Punto’nun ortak yapımında gerçekleşti. Engin Cebiroğlu ve Ramazan Kılıç’ın ortak yapımcısı olduğu filmin görüntü yönetmenliğini Mustafa Yeşilova üstlendi. Kurgusunu Taylan Tuncer ve Turan Haste, ses tasarımını Meriç Erseçgen, sanat yönetmenliğini Zafer Malkoç ve müziklerini Mehmet Ağbaba’nın yaptığı filmin posteri Gökhan Yeter imzası taşıyor.

0
4072
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage