28 MART, PAZAR, 2021

Tuhaflıklar Normal Görünebilir mi?

Çağdaş Latin Amerika edebiyatının temsilcilerinden Samanta Schweblin'in ruh ve bireyle olduğu kadar toplum ve çevreyle ilgili gerilimleri gözler önüne serdiği romanı Kurtarma Mesafesi, Emrah İmre’nin çevirisiyle Can Yayınları’ndan çıktı.

Schweblin'in ilk romanı olan Kurtarma Mesafesi, 2017 Booker Ödülü finalistleri arasındaydı. 2017'de Shirley Jackson Ödülü'nü aldı, aynı yıl The Guardian, The Boston Globe ve The Economist'te yılın kitabı seçildi.

Arjantin taşrasında, tarlalar arasında bir kasaba... Kasabanın kıyısında yeşil renkli, gizemli bir ev... Huzurlu bir tatil hayaliyle kasabaya gelen Amanda ve küçük kızı Nina... Tek amacı kızını korumak olan Amanda'nın önce ona ulaşması lazım, ulaşmak içinse olayları tetikleyen o ânı bulması.

“Ben hep en kötü olasılıklara kafa yorarım. Şu an bile kafamda hesap yapıyorum, Nina birden havuza düşerse arabadan çıkıp koşarak ona ulaşmamın ne kadar süreceğini hesaplıyorum. Kızımla aramdaki değişken mesafeye verdiğim isim "kurtarma mesafesi", günlerimin yarısını bunu hesaplayarak geçiriyorum, yine de hep gereksiz riskler alıyorum.”

0
1981
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage