15 NİSAN, PAZARTESİ, 2024

Trendyol, Dünya Sanat Günü’nü Bağımsız Sanatçılarla Kutluyor

Trendyol, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde bağımsız sanatçıların yeteneklerine, yaratıcılıklarına ve eserlerine dikkat çekerek kutluyor.

Trendyol, dijital sanat platformu Trendyol Sanat ile çağdaş sanatı her an herkes için ulaşılabilir hâle getirmeyi amaçlıyor. Sanatçılar ve sanatseverler arasında dijital köprüler kurarak sanatın erişilebilirliğini ve etki alanını artırmak için çalışmalar yapan Trendyol, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde herkesi bağımsız sanatçıları yakından tanımaya ve eserlerini incelemeye davet ediyor.

Trendyol’un 2021 yılında Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı Trendyol Sanat, dijital dünyada sanata ve genç sanatçılara alan açma misyonunu üstleniyor. Böylelikle güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan binlerce öğrenci ve sanat dünyasına yeni adım atan genç yetenekler kendilerini ifade etme fırsatı buluyor. Sanatçılar için eserlerini sergileyebilecekleri yeni bir alan yaratan Trendyol, sanatseverlerin de yeni sanatçıları keşfedebilmelerine eserleri yakından inceleyebilmelerine imkân tanıyor. Trendyol Sanat, böylelikle genç sanatçılar başta olmak üzere tüm sanatçılarla Türkiye’nin farklı illerinde sanata ulaşmakta zorlanan sanatseverler arasında dijital köprüler kuruyor. 

Türkiye’nin dört bir yanından, Trendyol Sanat’ın koleksiyonundan çeşitli disiplinlerde eserlerine ulaşılabiliyor. Ocak 2024'ten bu yana Trendyol Sanat’ta en çok tercih edilen kategori dijital baskı olurken, geçtiğimiz yılın favorisi olan resim kategorisi de popülerliğini koruyarak ikinci sırayı alıyor. Fotoğraf, baskı, gravür, geleneksel Türk sanatları ve heykel gibi diğer kategoriler de sanatseverlerin ilgisini çeken disiplinler arasında yer alıyor. Toplam 18 farklı ilde yaşamlarını sürdüren genç sanatçılar, Trendyol Sanat aracılığıyla kendi bölgelerinin sınırlarını aşarak Trendyol’un geniş kullanıcı kitlesine ulaşma olanağı buluyorlar.

​150’den fazla sanatçının 1000’e yakın eserine ev sahipliği yapan Trendyol Sanat’a buradan ulaşabilirsiniz.

0
527
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage