07 NİSAN, SALI, 2020

Susan Sontag ve Siegfried Lenz, Kısa Modern Serisinde

Susan Sontag’ın uzun öyküsü Böyle Yaşıyoruz Artık ile Siegfried Lenz’in romanı Saygı Duruşu, Can Yayınları’nın Kısa Modern serisinde yayımlandı.

Cem Akaş’ın çevisiyle yayımlanan, Sontag’ın bir dostunun hastalığa yakalanmasını öğrendiği gün bir oturuşta kaleme aldığı Böyle Yaşıyoruz Artık ile AIDS ve Metaforları’ndan bir bölüm birlikte sunuluyor.

AIDS’in toplumu kasıp kavurmaya başladığı yıllarda, New York’lu bir adam bu amansız hastalığın belirtilerini göstermeye başlar. Manhattan’ın eğitimli seçkin tabakasına ait geniş arkadaş çevresi, kullandığı ilaçlardan tuttuğu günlüğe kadar hastalık sürecini konuşurken, bir yandan kendi ölümlerini düşünür. Hastalık, asla yalnızca hastaya ait değildir.

Acı dolu bir sondan geriye giden, deniz kokusunu ve ilk aşkın büyüsünü taşıyan Saygı Duruşu ise Ayşe Sarısayın’ın çevirisiyle yayımlandı. Baltık kıyısında bir balıkçı kasabasında yaşayan lise öğrencisi Christian, İngilizce öğretmeni Stella’ya âşık olur. Tekne gezintileri ve kumsalda yürüyüşlerle geçen bir yaz boyunca onların bu dar görüşlü yerde sürdürmeye çalıştıkları gizli ilişkiye ve buna rağmen geleceğe dair sahip oldukları ümide tanık oluruz. Ancak bu gündüz düşünü alabora etmeyi bekleyen kaçınılmaz engeller vardır.

0
1710
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage