01 NİSAN, PERŞEMBE, 2021

Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG)-Diyarbakır Başlıyor

Movies that Matter ve UNDP Türkiye desteğiyle Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali seçkisinden 12 belgeselin yer alacağı Sürdürülebilir Yaşam Film Günleri (SYFG)-Diyarbakır, Jîngeh Kolektifi organizasyonu ile 1-4 Nisan tarihleri arasında çevrim içi olarak izleyicilerle buluşacak. Ayrıca film gösterimlerinin yanı sıra davetli konuşmacılarla çevrim içi panel ve tartışmalar da yapılacak.

Ekolojik ve sosyal sorunların birbiriyle ilişkisini ve sürdürülebilirlik perspektifi ile ilişkilendirilerek daha kapsamlı ve geniş bakış açısıyla ele alınan insan haklarını konu alan SYFG programı kapsamında Av. Selvi Tunç (Göç ve İnsani Yardım Vakfı), Uzman Dr. Cegerxwin Polat, Prof. Dr. Selçuk Ertekin, Doç. Zeki Kanay, Nejdet Sezgin, Yük. Mim. Elif Ebru Yılmaz, Özlem Erol (Moyy Atölye) ve Dr. Eray Çaylı çevrim içi söyleşiler gerçekleştirecek.

SYFG Seçkisi temel sağlık hizmetlerinden çocuk işçiliği ve çocuk köleliğine, gıda ve tekstil sektörlerinde sorumlu tedarik zincirinden çatışma ve savaşa, iklim değişikliğinden enerji sorunlarına, suya erişim hakkından zehirsiz gıdaya erişime birçok temel meseleyi bütüncül bir bakış açısıyla ele alan ve yaratıcı çözümlerle ilham veren belgesellerden oluşuyor. Bu filmler ekolojik ve sosyal sistemlerin birbiriyle ilişkisini gözler önüne sererken aynı zamanda çözüm odaklı insanların fark yaratan sosyal girişimlerini izleyiciye aktarıyor.

Program hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1564
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage