23 MAYIS, CUMARTESİ, 2020

SSM’den Çevrim İçi Dali Sergisi

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), daha önceki yıllarda sanatseverlerle buluşan sergileri aracılığıyla hazırladığı seçkileri dijital kanallarında izleyicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Müze, bu kapsamda son olarak 20 Eylül 2008 ile 1 Şubat 2009 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirdiği “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisini internet sitesi üzerinden sanatseverlerle buluşturuyor.

İspanya’da bulunan Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğine sahip “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí” sergisi, sanatçının farklı türlerdeki eserlerini izleyicilerin beğenisine sunuyor. Çevrim içi sergi üzerinden izlenebilen eserler, sanatçının üretimlerindeki değişimi gözler önüne seriyor. Dali’nin yağlıboya tablo, çizim ve grafiklerinden oluşan bu geniş seçki, dâhi bir sanatçının tüm dünyayı nasıl peşinden sürüklediğini açıkça ortaya koyuyor.

​Sergiye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.sakipsabancimuzesi.org/tr/xhibitions/istanbulda-bir-surrealist-salvador-dali

0
1577
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage