28 NİSAN, PERŞEMBE, 2022

Sarkis Zabunyan, Abidin Dino, Berkan Baycan’ın Eserleri santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin çağdaş sanatın en önemli isimlerinden Sarkis Zabunyan ve Abidin Dino’nun eserlerinden oluşan kuruluş koleksiyonu ile puantilist sanatçı Berkan Baycan’ın eserleri, 13 Mayıs’a kadar santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi kapsamında Sarkis’in 1900’lerden günümüze çocuk kıyafetlerini ünlü sinema sahneleriyle bir araya getirdiği Nuri Bilge Ceylan, Abbas Kiarostami, Yasujiro Ozu, Andrey Tarkovski gibi yönetmenlere ait sahnelerden oluşan 13 foto-blok ve 1999 yılı sonrasında sanatına dâhil ettiği 13 çocuk elbisesi, Abidin Dino’nun 1976 yılına tarihlediği 22 adet Acıların Resimleri-Desen serisi ve Hastalık Resimleri I-II çalışmaları, Berkan Baycan’ın Kadim Kentler serisinden Londra ve Göbekli Tepe eserleri izleyicinin beğenisine sunuluyor.

Sanat tarihçisi Duygu Gençer’in desteğiyle hazırlanan Sarkis Zabunyan seçkisi ile eş zamanlı olarak çocuklar için “Su İçinde Suluboya Atölyesi” düzenlenecek. 6-12 yaş gurubu çocukların katılımıyla eğitmen Saadet İvecen eşliğinde gerçekleştirilecek atölyede çocuklar Sarkis’e ait olan su içinde sulu boya tekniğini öğrenecekler.

​Sarkis Zabunyan, Abidin Dino ve Berkan Baycan’ın eserlerinden oluşan sergiyi 13 Mayıs’a kadar resmi tatiller hariç her gün 9.00 - 17.30 saatleri arasında santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.

0
2182
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage