12 EYLÜL, CUMARTESİ, 2020

SALT’tan “İmparatorluklar Arasında, Sınırlar Ötesinde” Sergisine Özel Söyleşi

SALT, 15 Eylül 2020’de SALT Beyoğlu’nda açılacak yeni sergisi “İmparatorluklar Arasında, Sınırlar Ötesinde” kapsamında özel bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu kapsamda sergiyi hazırlayan Nefin Dinç (James Madison University), Erol Ülker (Işık Üniversitesi) ve Lorans Tanatar Baruh (SALT) ile destekçi kurum Macar Kültür Merkezi’nin müdürü Gábor Fodor, Köpe ailesinin serüvenini konuşmak için 17 Eylül 2020’de çevrim içi söyleşide bir araya gelecek.

“İmparatorluklar Arasında, Sınırlar Ötesinde” sergisi, Osmanlı’nın modernleşme sürecine ve tarih sahnesinden çekilmesine tanıklık eden Köpe ailesinin anılarını tarihi vesikalarla birlikte sanatseverlerin ilgisine sunuyor. II.Meşrutiyet, I. Dünya Savaşı ve mütareke döneminden detaylı arşiv kayıtları ve çeşitli görseller içeren sergi, aile üyelerinin Braşov, İstanbul, Selanik, Edirne ve Konya gibi şehirlerde şekillenen hayatlarını ve Osmanlı’nun son dönemindeki toplumsal gelişmeleri açıkça gün yüzüne çıkarıyor. Söyleşi kapsamında Köpe ailesinin kişisel tarihine paralel olarak Osmanlı toplumunun gündelik hayatına ve söz konusu şehirlerin bu süreçteki durumuna değinilmesi de planlanıyor.

SALT Online’ın YouTube kanalı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek söyleşi, herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

​SALT’ın YouTube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.

0
1957
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage