05 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2021

SALT, İklim Meselelerini Odağına Alan İçeriklerine Devam Ediyor

SALT’ın Garanti BBVA desteğiyle gerçekleştirdiği “Bu son şansımız mı?” programı kapsamında, 4 Temmuz’a kadar her hafta yeni bir belgesel film orijinal dilinde ve altyazılı olarak izleyicilerle buluşacak.

Peter Wohlleben’in 2015 tarihli ve belgeselle aynı adı taşıyan kitabına dayanan Ağaçların Gizli Yaşamı (Das geheime Leben der Bäume) belgesel filmi 6 Haziran’a kadar gösterimde olacak. Film her şeyden çok, ağaçların güzelliğini ve büyüsünü gözler önüne seriyor ve ormanları koruyabilmek için acilen harekete geçmek gerektiğini hatırlatıyor.

2016 yapımı Longyearbyen: İki Kutuplu Şehir (Longyearbyen, a Bipolar City) filmi 7 - 13 Haziran’da izleyicilerle buluşacak. Svalbard’ın yerel seçimlerini mercek altına alan belgeselde kömürün fiyatı azalırken halk sürdürülebilir gelişimi tartışmanın acil gerekliliğinin bugün her zamankinden daha önemli olduğunu fark ediyor. Belgeselde resmi yetkililer ve yerel halkla yapılan röportajlar aracılığıyla yönetmenler kentin çevresel çelişkilerini ve bunların sonuçlarını araştırıyorlar.

4 Temmuz’a dek her hafta bir film orijinal dilinde altyazılı bir şekilde ücretsiz olarak erişime açılacak. Filmleri süresi içerisinde buradan izleyebilirisiniz.

SALT Beyoğlu ise 22 Ağustos'a kadar insan faaliyetleri iklimleri değiştirirken nasıl beslenilmesi gerektiğini inceleyen Cooking Sections’ın (Daniel Fernández Pascual ve Alon Schwabe) “İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken” sergisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Ayrıca sergi paralelinde 11 Haziran Cuma günü, saat 19.00’da Cooking Sections (Daniel Fernández Pascual ve Alon Schwabe) ile çevre tarihçisi Zozan Pehlivan iklim değişikliklerinin yol açtığı toplumsal ve siyasal koşullara odaklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşi SALT Online YouTube kanalında yayımlanacak.  

0
956
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage