13 EYLÜL, PAZARTESİ, 2021

SAHA’dan Sanatçı ve Küratörlere Destek

SAHA Derneği, Amsterdam, Berlin ve New York’taki sanat kurumları ile ortaklıklar kurarak Türkiye’den beş sanatçı ve küratörün misafirlik ve araştırma programlarına katılımını gerçekleştiriyor.

10. senesini kutlayan SAHA Derneği, 2021 Sonbahar ve 2022 Bahar döneminde New York’taki The International Studio & Curatorial Program (ISCP) için açık çağrıyla seçilen sanatçılar Sümer Sayın ve Barış Göktürk’ün üç aylık programa katılımı için destek oluyor. Slavs and Tatars Studio’nun İstanbul Bienali, Pera Müzesi, SAHA ve SALT’tan aldığı öneriler arasından davet ettiği Nihat Karataşlı ve küratör Aylime Aslı Demir SAHA desteğiyle iki ay Berlin’de yaşayıp Slavs and Tatars ekibiyle çalışmalar gerçekleştirecek. Uluslararası açık çağrıyla seçilen sanatçı Cihad Caner ise SAHA’nın desteğiyle Amsterdam’daki Rijksakademie’de iki yıllık kapsamlı misafirlik programına dahil olacak.

​SAHA, ISCP ile 2013 yılından beri yaptığı iş birliği kapsamında kurumun misafir sanatçı programına Türkiye’den davet edilen bir sanatçının üç̧ aylık program ve yaşam masraflarına destek oluyor. Berlin merkezli Slavs and Tatars studio ve araştırma programıyla 2020 yılında başlattığı iş birliği ile Türkiye’den sanatçı ve küratörlerin iki ay süren programa katılımını, Berlin sanat ortamıyla tanışmasını ve araştırma yapmasını destekliyor. 2014 yılından itibaren Rijksakademie ile kurulan iş birliğiyle ise kurumun her yıl 50’den fazla sanatçıyı ağırladığı uluslararası misafir sanatçı programına bir ya da iki yıl boyunca Türkiye’den kabul edilen sanatçılara desteklerini sunuyor.

0
1455
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage