08 OCAK, CUMA, 2021

Riff Cohen’den Marsh Dondurma ile Ortak Çalışma: “Sukkar Sukkar”

İsmini “Maraş Dondurması”ndan alan İsrailli bando Marsh Dondurma ve Riff Cohen’ın ortak çalışmasıyla ortaya çıkan “Sukkar Sukkar” şarkısı dinleyicilerle paylaşıldı.

Marsh Dondurma ve Riff Cohen’in yeniteklisi “Sukkar Sukkar” Nubian Ali Hassan Kuban'ın 70'lerde ünlenen Sukkar Sukkar'ın yepyeni enerjik yorumu olarak paylaşıldı. Şarkının yeni sözleri tamamlandıktan sonra, Cezayir ve Fas kökenli İsrailli şarkıcı Riff Cohen, kasvetli gerçekliğin ortasında bir yaşam kutlaması olarak modern ve renkli yorumunu ortaya koydu. Şarkının müzik videosu ise bir Kudüs hurdalığında, karantina zamanlarında çekildi.

​Balkan, Afrika, Orta Doğu, ve caz müziğinden ilham alarak dünyanın dört bir yanında performans sergileyen 16 kişilik Marsh Dondurma grubunun lideri Dotan Yogev 16 yıl önce maraş dondurmasının tadını çıkardığı Türkiye ziyaretinden döndüğünde bandosunu kurdu. Bir isme ihtiyacı olduğu için önerdiği “Marsh Dondurma” grup üyeleri tarafından da beğeniyle karşılanınca Marsh Dondurma grubu doğmuş oldu. (Marsh kelimesi aynı zamanda bando geleneğini ifade eder). Dünya 2020'de COVID-19 salgını sebebiyle karantinaya girdiğinde, grup bu zamanı yeni bir EP kaydetmek için kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=9t4k5YT2y64

0
2678
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage