16 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2021

Ramazan Can Yeni Sergisi ile Anna Laudel’in Yeni Mekânında

Anna Laudel, Ramazan Can’ın “Ne Yerdeyim, Ne Gökte” başlıklı kişisel sergisini 9 Eylül - 18 Kasım tarihleri arasında yeni galeri mekânında sanatseverlerle buluşturuyor.

2016 yılından beri Karaköy Bankalar Caddesi’nde sanatseverleri ağırlayan Anna Laudel, sanat sezonunu Kazancı Yokuşu’nda yer alan yeni yerinde karşılamaya hazırlanıyor. Ramazan Can’ın son 7 yıl içerisinde farklı materyallerle ürettiği eserlerin bir araya geldiği “Ne Yerdeyim, Ne Gökte”, geniş galeri alanı ve engelli girişi dahil olmak üzere 1000 metrekarenin üzerinde bir alana yayılan Anna Laudel’in Kazancı Yokuşu’ndaki yeni galeri mekânında gerçekleşecek ilk sergi olacak. Sanatçının 2018’de Anna Laudel’de gerçekleşen “Evvel Zaman İşi” başlıklı sergisinin devamı niteliğindeki bu yeni sergisi yörüklerin yaşadığı bölgede, kendi belleğinde yer etmiş anılarının peşine düşerek sanatçının yıllar içindeki serüvenini gözler önüne seriyor.

Konmak eylemini kuşlarla özdeşleştiren sanatçı, yörüklerin göç etmeye devam ettikleri müddetçe bir kuş kadar özgür olduklarına ancak uygulanan iskân politikaları neticesinde bu özgürlüklerinin ellerinden alındığına vurgu yapıyor ve günümüzde ne yere ne de göğe sığdırılamayan yörükleri bizlere aktarabilmek için kendi belleğindeki anılarını, geçmişle bugün arasında köprü vazifesi gören eserlerinde yansıtıyor. “Ne Yerdeyim, Ne Gökte” ismiyle yörükleri tanımlamak için kullanılan konmak ve göçmek eylemlerine göndermede bulunuyor. Farklı materyallerle üretilmiş eserlerden oluşan sergi, sanatçının bakış açısından Göçebelik, Şamanizm ve Kimlik Konuları ve Temellük (sanatı kendine mal etme) temaları etrafında üç bölümden oluşuyor.

​Heykel, neon, resim ve yerleştirme gibi farklı tekniklerde üretilmiş eserlerin yer aldığı Ramazan Can’ın “Ne Yerdeyim, Ne Gökte” başlıklı sergisi 9 Eylül - 18 Kasım tarihleri arasında Anna Laudel’in Kazancı Yokuşu, 45 adresinde yer alan yeni galeri mekânında görülebilir.

Künye:
1- Ramazan Can, Eje-Elley, 2021, Ahşap Üzerine Karışık Teknik, 91 x 153 cm
2- Ramazan Can, Şamanlar ve Ruhları, 2014-2021, Ahşap Üzerine Karışık Teknik, 117,7 x 207,8 x 6 cm
3- Ramazan Can, Var Olma Acısı, 2021, Beton ve Halı, 6x13.5x22,5 cm, 130 parça
​4- Ramazan Can, Daha Güzel Olma Arzusu II, 2021, Tuval Üzerine Yağlıboya, 69 x 59cm​

0
3130
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage