12 TEMMUZ, SALI, 2022

Placebo PSM Loves Summer kapsamında Zorlu PSM’de

İngiliz alternatif rock grubu Placebo, PSM Loves Summer kapsamında 18 Temmuz'da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Brian Molko ve Stefan Olsdal tarafından kurulan Placebo, bugüne kadar yedi stüdyo albüm yayımladı. 13 milyonu aşkın albüm satan grup, doğduğu toprakları domine eden Britpop’a bir “antitez” görevi üstlendi ve İngiliz müziğinde güçlü bir değişimin önünü açtı. David Bowie, Robert Smith ve Michael Stipe gibi isimlerle iş birliği yapan ikili, PlaceboBlack Market MusicMeds ve We Come In Pieces gibi albümlerle müzik tarihindeki yerini sağlamlaştırdı. 2006’da yayımlanan ve 1.1 milyonun üzerinde satan Meds, hem Almanya’da hem de Fransa’da Platin statüsünü elde ederken İngiltere’de Altın plak olmaya layık görüldü. Grup, aynı sene Almanya Rock Am Ring festivalinde “headliner” olarak sahneye çıktı. Ardından Paris’teki Bercy’de iki gece üst üste 36 bin kişi için sahne aldılar.

Placebo’nun yapımcı Dave Bottrill ile kaydettiği altıncı stüdyo albümü Battle For The Sun, Haziran 2009’da yayımlandı. Albüm Avrupa Billboard Listesinde iki hafta boyunca 1 numarada kaldı. 2009 yılında MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde En İyi Alternatif Rock Grubu ödülünü aldılar.

Placebo, 20. yılında 7 Ekim 2016’da A Place For Us To Dream isimli retrospektif hit albümünü ve “Jesus’ Son”, “Life’s What You Make It” gibi hitleri içeren altı yeni parçadan oluşan bir EP’yi sevenleriyle buluşturdu. Albümden sonra 2017 yılında, “20 Years of Placebo” isimli bir dünya turuna çıktılar. Grup sekizinci stüdyo albümleri olan Never Let Me Go’yu Mart 2022’de yayımladı.

​18 Temmuz akşamı PSM Loves Summer kapsamında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek Placebo konserinin ek kontenjan biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
3430
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle