08 HAZİRAN, CUMA, 2018

Pilevneli Galeri’de Üç Yeni Sergi

Pilevneli Galeri yaza üç yeni sergiyle giriyor. Bora Akıncıtürk, Can Sayınlı ve Evren Tekinoktay’ın kişisel sergileri galeriyi ele geçiriyor. 6 Haziran’da sanatseverlerle buluşan sergiler 21 Temmuz’a dek ziyaret edilebilecek.

Bora Akıncıtürk’ün ismini, özel bir WhatsApp grubuna atılmış, kısa sürede neredeyse küçük çaplı bir virale dönüşen bir mesajdan alan “Çok Mutluyum, Çünkü” adlı sergisi; çevre baskısı, bir şeyleri kaçırma korkusu, başarısızlık ve çeşitli modern sosyal üzüntüleri absürt ve soyut bir biçimde ele alıyor. Sergi, bir enstalasyondan, yeni resimlerden ve de Berk Çakmakçı ile ortak olarak üretilip sergi için komisyon edilmiş bir videodan oluşuyor.

Can Sayınlı’nın 2012 yılından beri ürettiği eserleri, sosyal eşitsizliğin ve adaletsizliğin normalleşmesine karşı olan direncin hikâyesini örüyor. Sanatçının, "Halılar Ve Kilimler" adlı sergisi kapsamında karşılaştığımız rengarenk eserleri, sadece unutulmuş yakın geçmişimizi hatırlatırken gözden kaçırdığımız anları da yakalamak için fırsat yaratıyor.

​Evren Tekinoktay’ın “Lotus” adlı sergisi, sanatçının ışık, formlar, renkler ve görsel bilmeceler ile sarmalanmış bir oda yaratmak için boyanmış bir alanda 5 neon rölyefine ev sahipliği yapıyor.

0
2181
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage