13 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2022

Perşembe Sineması “Normal dediğin nedir ki?” Salt Beyoğlu Açık Sinema’da

Salt’ın Perşembe Sineması’nın “Normal dediğin nedir ki?” temalı gösterim programı, 10 Temmuz’a kadar her perşembe Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da, cumadan pazara ise çevrim içi olarak izleyiciyle buluşacak.

Kazakistan’dan Singapur’a, Japonya’dan Almanya ve İtalya’ya uzanan bir seçkiyle pandemi sonrası dünyada normallik kavramına odaklanan program, bir yandan günümüzün ortak kaygılarını yansıtırken, bir yandan da dünyayla ilişkilenme biçimlerimize dair farklı olasılıkları vurguluyor. Seçkide yer alan filmler, farklı kültürlerin özgül bağlamları üzerinden toplumsal yapılara odaklanarak, yerleşik düşünce biçimlerinin içinde yaşadığımız büyük ölçekli sistemleri nasıl etkilediğini sorguluyor. Geleceği tahayyül etmede hikâye anlatımının önemine işaret eden program, normallik kavramını bireysel ve kolektif anlatılar üzerinden tartışmaya açıyor.

Program kapsamında Totul nu va fi bine [Hiçbir Şey Güzel Olmayacak] (2020) isimli belgesel film, 9 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da izleyiciyle buluştu. Programda yer alan diğer filmler ise şöyle; yönetmen ve müzisyen Diego Pascal Panarello’nun Sicilya’dan Sibirya’ya uzanan yolculuğunu konu alan Lo strano suono della felicità [Mutluluğun Tuhaf Sesi] (2017), yönetmen Liao Jiekai ile koreograf Sudhee Liao’nun dans, fotoğraf ve filmi buluşturarak ifade edilmesi güç duygulara odaklandığı Faraway My Shadow Wandered [Uzaklarda Dolaşan Gölgem] (2020), New York’ta yaşayan bir yazar ve Singapur’da yıllar önce terk ettiği kızı etrafında gelişen olaylar üzerinden hayatın anlamına dair sorulara dokunan, John Clang imzalı A Love Unknown [Meçhul Bir Sevgi] (2020) ile Almanya’nın en sıra dışı ve iddialı okulunda lise öğrencilerinin yaşadıkları üzerinden merak, değişim, öğrenme ve yaşama sevincine dair sorulara atıfta bulunan, Alexander Kleider imzalı Berlin Rebel High School [Berlin Başkaldıranlar Okulu] (2016).

Garanti BBVA tarafında kurulan Salt’ın Perşembe Sineması’nın “Normal dediğin nedir ki?” temalı gösterim programında yer alan filmler 10 Temmuz’a kadar her perşembe saat 19.00’da Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek gösterimlerin ardından, her hafta cumadan pazara saltonline.org üzerinden seyredilebilecek.

“Normal dediğin nedir ki?” Programı:

Lo strano suono della felicità [Mutluluğun Tuhaf Sesi], Diego Pascal Panarello, 2017
16 Haziran Perşembe, 19.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
17-19 Haziran, saltonline.org

Faraway My Shadow Wandered [Uzaklarda Dolaşan Gölgem], Jiekai Liao ve Sudhee Liao, 2020
23 Haziran Perşembe, 19.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
24-26 Haziran, saltonline.org

A Love Unknown [Meçhul Bir Sevgi], John Clang, 2020
30 Haziran Perşembe, 19.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
1-3 Temmuz, saltonline.org

Berlin Rebel High School [Berlin Başkaldıranlar Okulu], Alexander Kleider, 2016
7 Temmuz Perşembe, 19.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
​8-10 Temmuz, saltonline.org

0
1702
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage