
Pera Müzesi Öğrenme Programları, “Ters Yüz PƎRⱯ” sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik düzenlediği “Yeniden Kurmak” isimli atölye programını 12 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.
Toplam 11 atölyeden oluşan “Yeniden Kurmak” programı, “Ters Yüz PƎRⱯ” sergisinin mekânsal denemeler yaparak dünya ve birbirimizle alternatif ilişkisellikler kurmayı araştıran yapısına odaklanıyor. Düzenlenecek her bir atölye çalışması İstanbul’u şehir donatıları, mimari elemanları, renkleri, sesleri gibi birçok farklı parçaya ayırmayı, sonra o parçaları her bir katılımcının zihninde aldığı farklı anlamla birlikte yeniden bir araya getirmeyi hedefliyor.
Programında alanında uzman sanatçı ve eğitmenlerin yürüttüğü etkileşimli atölyelerin yer aldığı “Yeniden Kurmak: Yetişkinler için Atölyeler” hakkında detaylı bilgiye ve programa buradan ulaşabilirsiniz.
“Yeniden Kurmak: Yetişkinler için Atölyeler”
12-26 Temmuz ve 16 Ağustos 19.00 / “Nasıl Bir Yer? Kolektif Enstalasyon”
14 Temmuz 14.30 / “Beton Heykel Atölyesi: Merdivenler”
19 Temmuz 19.00 / “Sır Altı Boyama ile Bitkisel Formlar”
28 Temmuz 15.30 / “Şehir Gezgininin Seyir Defteri”
2 Ağustos 19.00 / “Tasarım Atölyesi: Zamanını Arayan Sandalye”
4 Ağustos 14.30 / “Kentin Gizli Hafızasını Dokularla Okumak”
9 Ağustos 19.00 / “Tadilattaki Ütopyalar ve Ürünleşmiş Hayaller”
11 Ağustos 14.30 / “Mekânlar Arasındaki Eşik: Penceremden Görünenler”
18 Ağustos 14.30 / “Üç Boyutlu Tasarım: Bir Şehrin İz Düşümü”