01 HAZİRAN, SALI, 2021

Pera Müzesi’nden Söyleşi: “Etel Adnan: Hayatı, Eseri, Şehirleri”

Pera Müzesi’nin “Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında düzenlediği söyleşi serisinin ilki Adnan’ın en yakınları Simone Fattal, Jean Frémon ve Lamia Joreige’in katılımıyla 2 Haziran’da çevrim içi olarak gerçekleşecek. Sohbetin moderatörlüğünü serginin küratörlüğünü Simone Fattal ile birlikte üstlenen Serhan Ada yapacak.

Ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan “Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında düzenlenen söyleşi 2 Haziran Çarşamba saat 18.30’da Serhan Ada moderatörlüğünde, serginin eş küratörü ve Etel Adnan’ın hayat arkadaşı sanatçı Simone Fattal, galericisi ve dostu Jean Frémon ve zaman zaman birlikte ürettiği sanatçı arkadaşı Lamia Joreige’in katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşecek. Sanatçının dünyasına daha yakından bakmayı amaçlayan sohbette Adnan’ın hayatı, üretimi ve etkileyici kişiliği konuşulacak. Konuşmacılar sanatçının savaş, sürgün, göç ve kayıplarla geçen yaşamına, çok katmanlı üretimine ve karakterini oluşturan şehirlere yoğunlaşarak insanlar, dağlar, deniz, sis, düşünceler, uydular, gezegenler etrafında sanatçının iç dünyasından bahsedecekler. “Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi ise 8 Ağustos’a kadar Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Etkinlik dili İngilizce olan söyleşide Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğe buradaki formu doldurarak katılabilirsiniz. 

0
602
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage