18 HAZİRAN, CUMA, 2021

Pera Müzesi’nden İkinci Söyleşi: “Etel Adnan: Tiyatro ve Müzik İçin Yazmak”

Pera Müzesi’nin “Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında düzenlediği söyleşilerin ikincisi besteci ve müzisyen Gavin Bryars ile tiyatro yönetmeni Theodoros Terzopoulos’un katılımlarıyla, serginin eş küratörü Serhan Ada’nın moderatörlüğünde 24 Haziran’da gerçekleşecek. “Etel Adnan: Tiyatro ve Müzik İçin Yazmak” başlıklı söyleşide Adnan’ın birlikte çalıştığı sanatçılar, edebiyat-müzik-tiyatro disiplinleri arasındaki iş birliği birinci ağızdan aktarılacak.

Ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın tüm üretim dönemlerini kapsayan “Etel Adnan: İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında düzenlenecek söyleşide sanatçının tiyatro ve müzik disiplinleriyle kurduğu ilişki incelenecek. Gavin Bryars ve Theodoros Terzopoulos, Adnan’ın metinleriyle kurdukları derin ilişkiden ve birlikte hayata geçirdikleri projeleri dinleyicilere anlatacaklar. Sergi çerçevesinde gerçekleştirilen ilk söyleşide Simone Fattal, Jean Frémon ve Lamia Joreige’nin katılımıyla Adnan’ın hayatı, üretimi ve etkileyici kişiliği ele alınmıştı.

Söyleşinin katılımcılarından biri olan besteci ve müzisyen Gavin Bryars, müzik çalışmalarının yanı sıra Etel Adnan’ın sekiz şiirini bir araya getirdiği Adnan Songbook kitabının da yaratıcısı. Diğer katılımcı olan Theodoros Terzopoulos ise Atina’daki Attis Tiyatrosu’nun kurucusu ve sahnelediği oyunlar arasında Adnan’ın Jenin şiiri ile Io and Prometheus adlı eseri yer alıyor. İlk söyleşide de moderatörlük görevini üstlenen Serhan Ada, Etel Adnan’ı resimleri kadar yazıları üzerinden de inceledi ve sanatçının en değerli yapıtlarından Arap Kıyameti ile yakında yayımlanacak derleme kitabı için üç düz yazısını Türkçeye kazandırdı.

Etkinlik dili İngilizce olan söyleşide Türkçe simültane çeviri yapılacak. Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğe buradan rezervasyon yaptırarak katılabilirsiniz.

0
729
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage