04 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2022

Pera Film Özel Gösterimi: “Sansür”

Pera Film, “Ve Şimdi İyi Haberler” sergisi kapsamında Sansür filmini 6 ve 7 Ağustos saat 17.00’de Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları kapsamında gösterilecek olan Sansür filmi kurgu ile gerçeklik arasındaki çizgiyi çözmeye çalışan Enid’in hikâyesine odaklanıyor. Medyanın, şiddet içerikli videoların toplum üzerindeki etkisi hakkındaki tartışmaları zirveye taşıdığı 1980’lerde geçen film, travma sonrası sorunları 1980’ler video estetiğinden ödün vermeden izleyiciyle buluşturuyor.

David Lynch, Harmony Korine, Quentin Tarantino ve Douglas Sirk hayranı Bailey-Bond’un ilk uzun metrajlı filmi olan Sansür 1980’lerde slasher filmlerinden aşırı şiddet içeren sahneleri kesmekle sorumlu sansür kurulunda çalışan kurgucu Enid’i konu alıyor. Enid, onay verdiği filmlerden birindeki yöntemle korkunç bir dizi cinayetin işlenmesiyle sarsılırken, asıl şoku onay için gelen filmlerde kendi geçmişiyle ilişkili feci sahneler gördüğünde yaşıyor.  

​İletişim araçları ve sanat arasındaki diyaloğa odaklanan “Ve Şimdi İyi Haberler”, 7 Ağustos’a kadar Pera Müzesi’nde sergileniyor. Annette ve Peter Nobel’in “Basın Sanatı” (Press Art) adını verdikleri koleksiyondan Christoph Doswald küratörlüğünde hazırlanan sergi, on dokuzuncu yüzyıldan günümüze, medya tarihinde son 150 yılın bilim, kültür ve siyasetteki en can alıcı meselelerini gözler önüne seriyor. Sergide Alberto Giacometti, Aleksandr Rodchenko, Andy Warhol, Andreas Gursky, Jenny Holzer, Bedri Baykam, Barbara Kruger, Christo, David Hockney, Dennis Hopper, Elmgreen & Dragset, Fernand Légér, Georges Braque, Henri Cartier-Bresson, Joseph Beuys, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Le Corbusier, Malevich, Man Ray, Mayakovski gibi Türkiye’den ve dünyadan önemli isimlerin aralarında bulunduğu 164 sanatçının resim, fotoğraf, kolaj, yerleştirme, video gibi farklı araçlarla ürettiği 300’e yakın eser bulunuyor.

0
1222
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage