02 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2025

Pelda Aytaş’ın İlk Kişisel Sergisi “Naaile” Gülden Bostancı Galeride

Pelda Aytaş’ın “Naaile” başlıklı ilk kişisel sergisi 12 Temmuz’a kadar Gülden Bostancı galeride sanatseverlerle buluşuyor.

Pelda Aytaş “Naaile” sergisinde kadın bedeni, aile yapısı ve geleneksel kadın rollerine yönelik feminist bir sorgulama sunuyor. Sergi adını hem “maaile” kalıbının ironik bir ters yüz edilişinden hem de “muradına ermiş kadın” anlamına gelen Naile isminden alıyor. Bu anlam, kadının muradını ancak evlilikle bulabileceği inancını yüceltiyor. Bunun aksine sergi, kadınların muradını kendi bedenlerinde, arzularında ve kırılganlıklarında aradığı bir alanı niteliyor.

“Sanatçı, sergide hem dilin hem kültürün dayattığı “kutsal aile” imgesine karşı, ironik ve politik bir yerden seslenir. Ve “Na” (hayır) der. Ne aileyiz ne de aileden sayılan o sınırlar içindeyiz. Kadın cinselliğinin bastırılması, anneliğin yüceltilmesi, heteronormatif çekirdek ailenin makbul tek seçenek olarak sunulması gibi normatif anlatılar bu sergide parçalanır, dikiş yerlerinden konuşur.”

Künye:
1. Zevk-i Cümle (Herkesin Zevki) 35x50cm bez üzerine nakış 2025
2. Çark- Rindan 25x25cm bez üzerine nakış 2025
​3. Nazargah-i Harem 20x30cm bez üzerine nakış 2025

0
298
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage