21 AĞUSTOS, CUMA, 2015
Patricia Piccinini ve Liu Bolin Birkez Daha ARTINTERNATIONAL’da

Boot Flower, 2015, silicone, fibreglass, human hair ©Patricia Piccini / Courtesy of Hosfelt Gallery, San Francisco


Patricia Piccinini ve Liu Bolin Birkez Daha ARTINTERNATIONAL’da

Geçen yıl ARTINTERNATIONAL’ın en çok ilgi gören isimlerinden Avustralyalı sanatçı Patricia Piccinini ve Çinli sanatçı Liu Bolin, en son işleriyle bir kez daha İstanbul’a geliyor. Piccinini yeni tuhaf heykelleriyle bizi bir kez daha büyülerken, Bolin de kendini Fransız Devrimi’nin simgesi sayılan “Liberty Leading the People” tablosunda saklıyor.

2011’de ARTER’de açılan “Beni Bağrına Bas” sergisiyle büyük ilgi gören Patricia Piccinini, ARTINTERNATIONAL’a bu yıl “Boot Flower” ve “Metaflora” (Twin Rivers Mouth) adlı heykelleriyle katılıyor. 20. yüzyılın en önemli hiperrealist ve heykel sanatçılarından biri olarak sayılan Piccinini, tuhaflık sınırlarını zorlayan yaratıklarıyla şaşırtan ve büyüleyen bir isim. Son işlerinde bir kez daha silikon, fiberglas ve insan saçı gibi malzemeleri kullanan Piccinini’nin son eserleri Hosfelt Gallery’nin standında görülebilecek.

Fuarın merakla beklenen bir diğer ismi ise, sanat dünyasında “Görünmez Adam” olarak tanınan Çinli sanatçı Liu Bolin. İşleri Türkiye’de ilk kez geçen yıl ARTINTERNATIONAL’da sergilenen Bolin, fuara bu yıl da Galerie Paris-Beijing ile katılıyor. Telefon kulübesinden süpermarkete, Çin Seddi’nden Olimpiyat Stadı’nın bir parçası olmaya varan performanslarıyla tanınan sanatçı, seçtiği bir fonla aynı desene boyayarak kendini “yok ediyor”. Sanatseverler bu yıl ise Bolin’in “Hiding in Paris” adlı yeni işini görme şansına erişiyor. Tüm dünyada Fransız Devrimi’nin simgesi kabul edilen ve Fransız resim sanatının başyapıtlarından biri sayılan Eugene Delacroix imzalı “Liberty Leading the People/Halka Yol Gösteren Özgürlük” adlı tablosuna gizleyen sanatçının işi heyecanla bekleniyor.

*İlk görsel

​Hiding in Paris, Liberty leading the People, 2013 (from Hiding in the City series), c-print, 135x180 cm ©Liu Bolin / Courtesy of Galerie Paris-Beijing

0
5734
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage