27 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2022

“PARALAKS” NFT Sergisi Müze Gazhane’de

15 sanatçının dijital sanat üretimlerinden oluşan “PARALAKS” başlıklı NFT sergisi 20 Mayıs tarihine kadar Müze Gazhane C Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

Küratörlüğünü Derya Yücel’in yaptığı “PARALAKS” sergisi, eserleri fiziksel mekânda ve opensea.io’da NFT olarak bir araya getiriyor. Sergi; Aviz, Selçuk Artut, Kerim Atlığ, Backtopoints, Büşra Çeğil, Aslı Dinç, Ahmet Rüstem Ekici, Çağatay Güçlü, Ahmet Said Kaplan, Balkan Karışman, Hamza Kırbaş, Osman Koç, Ecem Dilan Köse, Sam Sipahi ve Hakan Sorar’ın işlerini geniş kavramsal bir bağlamda bir araya getirerek dijital sanatın farklı çerçevelerden gerçeklik algımızla ve metaverse’le karşılaşması ile kavramların birbiri karşısında yeniden şekillenmesine kapı aralıyor.

Sergide sanatçıların farklı içerik ve yaklaşımlarla ortaya koyduğu ve paralaks kavramını somut-soyut veya optik-düşünsel gibi ikiliklerle değerlendirme imkânı sunan işleri yer alıyor. Mimari, müzik, sinema, politika ile psikanaliz ve daha birçok perspektiften okunabilecek paralaks kavramı, bireyselden toplumsala, “ben”den “öteki”ne ve özne-nesne ayrı(msız)lığının ilişkilenmesindeki sapmalara dokunuyor. Bu dokunuşlar üzerinden çatlaklar ve boşluklarda gezinmeye ve optik- metaforik düzlemden geçerek sanal evrende yolculuğuna devam ediyor.

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı, Müze Gazhane ve Teknoloji sponsoru Arçelik’in destekleriyle gerçekleştirilen “PARALAKS” başlıklı NFT sergisini, 20 Mayıs’a kadar pazartesi hariç her gün Müze Gazhane C Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Eye for an Eye, Backtopoints
2. Çarpık Düzen, Kerim Atlığ
3. Cycle, Hakan Sorar, 2022
​4. homogenized pulse, Aviz

0
2529
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage