10 MAYIS, PAZARTESİ, 2021

Ozan Tekin’in Yeni EP’si “Anarya I” Yayımlandı

Ozan Tekin’in geriye doğru bir göç hikâyesini anlattığı, solo piyano kompozisyonlarından oluşan ikinci albümü Anarya’nın ilk kısmı “Anarya I” EP’si dinleyicilerle buluştu.

Ozan Tekin’in Anarya isimli solo projesi geriye doğru bir göç hikâyesini ele alıyor. Bu geriye doğru yolculuk Almanya’da başlayarak İstanbul’a kadar devam edecek ve Tekin’in memleketi olan Adana’da sona erecek. Tekin’in şu an yaşadığı ve son göç durağı olan Almanya’ya odaklanan “Anarya I” isimli EP’de toplam beş şarkı bulunuyor.

​Tekin Anarya’da tesadüf eseri karılaştığı 65 yaşındaki bir duvar piyanosundan ilham alıyor. Bu yaşlı piyanonun kendine has sesinden çok etkilenen sanatçı, uzun yıllardır yazmakta olduğu piyano kompozisyonlarını bu piyano ile kaydediyor. “Anarya I”de neoklasik, caz ve ambient müzik üzerine oluşturduğu projeksiyonlarını kendine has bir üslupla eski piyanosuyla hayata geçiren Tekin’in piyanodaki akılda kalıcı melodileri ve sürükleyici melankolik arpejlerine, müzikteki ani ölçü değişimleri, 80’lerin kasvetli synthleri ile yarattığı belli belirsiz ambient dokular, oda tonları ve nostaljik yaylılar eşlik ediyor.

0
1765
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage