04 NİSAN, PERŞEMBE, 2024

“Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” Belgeseli Beyoğlu Sineması’nda

Uçurtmayı Vurmasınlar ve Piano Piano Bacaksız gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Tunç Başaran adına hazırlanan Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir belgeseli 5 Nisan Cuma akşamı saat 18.00’de Beyoğlu Sineması’nda izleyicilerle buluşacak.

Tunç Başaran’ın aramızdan ayrılışının 4. yılında memleketi Bandırma’da gösterimi yapılan Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir belgeselinin İstanbul’daki gösterimi Beyoğlu Sineması’nda yapılacak. Yönetmenliğini Zeynep Bayraktutan ve Gökhan Kasapoğlu’nun üstlendiği senaryosu Bayraktutan’a, müzikleri Murat Pınar Özdemir’e ait olan belgeseli İclal Aydın seslendirdi. Usta edebiyatçı, Tunç Başaran’ın annesi Pakize Başaran’a ithaf edilen ve İstanbul’da ve çeşitli festivallerde yıl boyunca gösterimi planlanan belgeselin proje direktörlüğünü Tunç Başaran’ın kardeşi, tiyatro ve sinema oyuncusu Meriç Başaran ile yeğeni Pelin Onat yaptı.

Beyoğlu Sineması’nda İBB Kültür’ün hazırladığı “Ayın Yönetmeni” programının bu ayki konuğu Tunç Başaran olacak. Tema kapsamında; Piano Piano BacaksızSen de GitmeBiri ve Diğerleri ve Uçurtmayı Vurmasınlar filmleri gösterilecek. SİYAD iş birliğiyle hazırlanan “Yönetmen Sineması Söyleşileri”nde Nur Sürer ve Emin Sivas sinemaseverlerle buluşacak.

​Tunç Başaran’ın Uçurtmayı Vurmasınlar ve Piano Piano Bacaksız filmleri yabancı dilde en iyi film dalında Oscar adaylıklarıyla Türkiye’yi temsil etti. Usta yönetmeni anlatan Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir belgeseli 5 Nisan Cuma akşamı saat 18.00’de Beyoğlu Sineması’nda izleyicilerle buluşacak. Etkinliğin ücretsiz biletleri İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

0
737
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage