21 MAYIS, PAZARTESİ, 2018

Öğrenme Bozukluğu Üzerine Bir Hikâye

Danielle Noreau’nun yazdığı Sabrina Gendron’un resimlediği dislektik bir çocuğun hikâyesini anlatan Natan Farklı Bir Şekilde Öğreniyor, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

3-8 yaş aralığındaki okura hitap eden kitap Yalçın Varnalı’nın çevirisiyle dilimize kazandırıldı. Natan Farklı Bir Şekilde Öğreniyor, “Gerçek hayattan hikâyeler”dizisinde yer alıyor. Bu dizi, farklı duygu ve durumlara odaklanıyor. Çocuklara, yaşadıkları sorunlar karşısında yeni pencereler açabilecek resimli hikâyelere yer verilmesinin yanı sıra ebeveynlere ve eğitimcilere yönelik bilgilendirici bir bölüm de bulunuyor bu kitaplarda.

​“Natan dislektik bir çocuk! Buna rağmen çok beğendiği bir gençlik kitapları dizisi var. Evet, okumayı çok sevdiği doğru! Gelgelelim bu her zaman böyle değildi ve önceleri okurken çok zorlanıyordu. Genç çocuk aşmak zorunda kaldığı engelleri ve şu anda bulunduğu noktaya gelmek için harcadığı çabaları düşündüğünde kendisiyle gurur duyuyor.

Öğretmeninin, okul müdürünün, konuşma terapistinin ve anne babasının yardımlarıyla kitapların büyülü dünyasının keyfini çıkarabiliyor.”

0
1499
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage