02 AĞUSTOS, SALI, 2022

“Öfkenin Yakın Geçmişi” Oyunu Kadıköy Özgürlük Parkı’nda

Tiyatro Gülgeç’in “Öfkenin Yakın Geçmişi” oyunu 13 Ağustos’ta Kadıköy Özgürlük Parkı Tepe Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak.

Freud’un psikanaliz alanı ile sürdürülmüş bir üretim sürecini konu alan “Öfkenin Yakın Geçmişi” bilim ve sanatın iş birliğine de bir örnek teşkil ediyor. Oyun, izleyiciyi kendi içine bakmaya da davet ediyor.

Öfke duygusu, modern zamanlarda birçok duygu gibi bastırılarak yönetilmeye çalışıldığı için, toplumuzda kendisini yıkıcılık sonucu ile de gösterebilmektedir.

Oyun, bastırılmış öfkenin nedenlerinden birisinin de yas yaşantısının insan ruhsallığındaki evrelerinin doğal bir parçası olan öfke duygusunun modernizimle birlikte, bir baş etme yöntemi olarak bastırılmasından doğan, bireysel ve toplumsal sorunsallara değinir. Yas yaşam döngüsünün, doğanın bir gerçeği olduğunu hatırlatır. Öfke duygusuyla yaratılan yıkıcılığın yerine bir dönüştürücü olarak yaratıcılığı koymayı önerirken bir çözüm yolu olarak doğayı, bilimi ve sanatı işaret eder.

Yöneten: Emre Saka
Yazan ve Oynayan: Bihter Gülgeç Saka
Kukla Tasarım Uygulama: Sedef Kermen
Beden Kukla Tasarım Uygulama: Asude Kılıç
Kukla Kostüm Tasarım Uygulama: Sema Maviş
Oyuncu Kostüm Tasarım Uygulama: Funda Güder
Müzik: Fatih Gümüş, Hakan Ali Toker
Dış Ses: Gülnur Badakal
Afiş Tasarım: Leyla Özkan

​13 Ağustos Cumartesi saat 21.00’de Kadıköy Özgürlük Parkı Tepe Sahne’de izleyici ile buluşacak olan “Öfkenin Yakın Geçmişi” oyunun biletlerini Biletix ve Biletinial üzerinden satın alabilirsiniz.

0
1403
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage