26 NİSAN, PAZARTESİ, 2021

NOKS Art Space’den Sergi “Geçiş / Transition”

NOKS Art Space, Senkron Eş Zamanlı Video Sergileri kapsamında düzenlenen “Geçiş / Transition” başlıklı sergiye 30 Nisan tarihine kadar ev sahipliği yapıyor. Sergide Ayça Telgeren, Çağrı Saray, Özlem Şimşek ve Volkan Kızıltunç’un geçiş kavramına odaklanan video işleri yer alıyor.

“Geçiş; zamanın, hareketin doğasının ve yaşamının kırılganlığının ‘öz’ünün ortaya çıktığı bulanık bir alandır. Hareketli görüntü ise durağan kareler ile ‘mumyalanan’ geçmişi, şimdiki zaman haline gelen sayısız “gelecek zaman kipine” taşıyarak varlığını devam ettirir. Geçmiş ile gelecek arasında kalan ‘Geçiş / Transition’ anı, zamanın aynı anda hem yokluğunun hem de varlığının bir kaydıdır. Akhilleus kaplumbağayı yakalayıp geçtiğinde değişen şey, kaplumbağa, Akhilleus ve ikisi arasındaki mesafeyi kapsayan geçiş zamanının durumudur. Akhilleus ne zaman kaplumbağanın geçmiş olduğu bir noktaya varsa, önünde hâlâ aşması gereken bir mesafe kalmış olacaktır. Bu nedenle Zenon paradoksu ortaya çıkar, Akhilleus kaplumbağayı hiçbir zaman geçemez ve ‘Geçiş / Transition’ anı, zamanın ne A ne de B olduğu o aşılamaz paradoksun ta kendisi olur.”

​“Geçiş / Transition” başlıklı sergi 30 Nisan’a kadar çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 14:00-19:00 arasında NOKS Art Space’te görülebilir.

0
1024
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage