16 NİSAN, CUMA, 2021

Nisan Dağ’ın “Bir Nefes Daha” Filmine En İyi Yabancı Film Ödülü

Nisan Dağ’ın yazıp yönettiği ikinci uzun metraj filmi Bir Nefes Daha, ABD’nin önemli festivallerinden Santa Barbara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yabancı Film Ödülünü kazandı.

24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan film, ana yarışması kapsamında En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu. 2021 Santa Barbara Uluslararası Film Festivali’nden ise En İyi Yabancı Film Ödülünü kazanan Bir Nefes Daha, önümüzdeki günlerde Seattle Film Festivali’nin ana yarışmasında ve daha sonra Cleeveland Film Festivali’nde yer alacak.

Oktay Çubuk ve Hayal Köseoğlu’nun başrollerinde yer aldığı filmde onlara Eren Çiğdem, Ushan Çakır, Müfit Kayacan ve Ayris Alptekin eşlik ediyor. Film güçlü bir aşk hikâyesi üzerinden ülkenin sosyoekonomik bölünmelerine, sert hayat koşulları sonucu suça ve uyuşturucuya itilen gençliğin portresine ve gelişmekte olan rap müzik dünyasına odaklanıyor.

Solis Film yapımı olan filmin yapımcılığını Müge Özen, Jessica Caldwell, Yağmur Ünal, Jim Wareck ve Kanat Doğramacı üstlenirken Alman ortak yapımcısı ise Dorothe Beinemeier. Rap parçalarının altyapılarının Da Poet’in hazırladığı filmde, hikâye anlatımının da bir parçası olan rap sözlerini Hayki ve Ohash yazdı. Uyuşturucu triplerini anlatmak için kullanılan animasyon sahneleri ise Hamburglu sanatçılar Sabina Kim ve Nils Andersen tarafından hazırlandı.

​Eurimages, Hamburg Film Fonu ve İsviçre’den Visions Sud Est fonlarını yapım aşamasında alan film Berlinale’nin Ortak Yapım Marketi’ne seçildi. Bir Nefes Daha Köprüde Buluşmalar’da Jüri Özel Ödülüne layık görüldü ve Connecting Cottbus, Maison des Scenaristes, Cine Qua Non Lab, European Work in Progress Cologne gibi atölye ve marketlere seçilmişti. Filmin dünya satış haklarını Magnolia Pictures International, Türkiye haklarını ise Mars Prodüksiyon aldı.

0
1589
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage