17 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2021

Müze Evliyagil’den Yeni Sergi “İzleyen Yüzler”

Müze Evliyagil, “İzleyen Yüzler” başlıklı yeni koleksiyon sergisini 19 Haziran - 31 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

“İzleyen Yüzler” başlıklı sergide, Müze Evliyagil Koleksiyonu’ndan bir araya gelen 38 sanatçının işleri ve bu sanatçıların hayatlarından köşe taşı niteliğindeki anekdotlar ve belgeler yer alıyor. Sergi Müze Evliyagil Koleksiyonu’na 1950’lerden itibaren günümüze kadar dahil edilmiş sanatçılar ve eserleri arasından portre sanatına odaklanıyor.

Sergide; Abidin Dino, Ali Elmacı, Anıl Saldıran, Asya Tok, Avni Arbaş, Bedri Baykam, Burcu Perçin, Burhan Doğançay, Çınar Eslek, Eda Gecikmez, Ercan Akın, Erdal İnci, Ergin İnan, Ezgi Ecem Okşin, Fethi Arda, Feyhaman Duran, Gözde İlkin, Gülsün Karamustafa, Gülşah Bayraktar, Güneş Terkol, Haluk Akakçe, Hakan Gürsoytrak, Hayati Misman, İbrahim Balaban, İnci Eviner, Kemal Önsoy, Levent Morgök, Mustafa Karasu, Necla Rüzgar, Rasin Arsebük, Roland Topor, Selim Cebeci, SENA, Semiha Berksoy, Tunca Subaşı, Ümmühan Yörük, Valerio Adami, Yüksel Arslan’ın eserleri yer alıyor.

“Portreler, temsil ettiği kişiden bağımsız olarak kendi hayatlarını sürer. Temsil edildikleri yeni gerçeklik içinden farklı bakış imkanları sunan bu cansız nesnelerin barındırdığı aura, onların imge gücüyle eşdeğer bir şekilde onlara canlılık ve gerçeklik katar. ‘Nesnelerin içine görünmeyen bir tür hacim ya da gölge olarak yerleşen bir şeydir bu; öyle sarsıcı bir bilinmezliktir ki, nesne benim onu asla göremeyeceğim bir açıdan beni her zaman seyredebilmektedir.’ Ancak burada bahsedilen edim farklı bir dünyanın eşiğinde gerçekleşir. Bu nedenle gizemli olabilirler, bakışları bulundukları yüzeyden bizi çağırır. ‘Bakışın yalayıp geçeceği yerde gözlerin yoğunlaşmasını olanaklı kılan bir çağrıdır bu. Ama nesnelerin ya da evrenin bu çağrısı, ancak onun nereden nasıl göreceği bilinmediği zaman gerçekleşir.’” – (Zeynep Sayın, İmgenin Pornografisi)

“İzleyen Yüzler” başlıklı sergi 19 Haziran - 31 Aralık tarihleri arasında Müze Evliyagil’de görülebilir.

Künye:
1- Ümmühan Yörük - O.C., 2010, Tuval üzerine kumaş, 150x150 cm
2- Ali Elmacı - Onu Öldür Beni Güldür IV, Make Him Die, Make Me Smile IV, 2014, Tuval üzerine yağlıboya, 200x160 cm
3- Bedri Baykam - American Idols, 2007, 4D, 122x91 cm
​4- Feyhaman Duran - Tevfik Fikret Portresi (Portrait of Tevfik Fikret), Tuval üzerine yağlıboya, Oil on canvas, 75x60 cm

0
2352
0
  • 17-06-2021
    0
    748
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 17-06-2021
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 17-06-2021
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage