10 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2021

Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması Başvuruları Başladı

Bilgi Yayınevi tarafından çocuk edebiyatımızın önemli yazarlarından Muzaffer İzgü adına düzenlenen yarışmada bu yıl “Çocuk Romanı” dalında armağan verilecek.

"Çocuk okuru olmayan toplumun, yetişkin okuru da olmaz." sözüyle çocuk edebiyatına verdiği önemi özetleyen İzgü, yüzü aşkın çocuk kitabıyla üç kuşağın "yazar dede"si oldu. İzgü adına çocuk edebiyatı alanında armağan edilen bu ödüle herkes başvurabilecek. Yarışma kazananına 3.500 TL para ödülü verilecek.

Mavisel Yener, Hidayet Karakuş, Yunus Bekir Yurdakul, Şenay Akdemir, Biray Üstüner’in Seçici Kurul’unda yer aldığı “2021 Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması”na başvuracaklar 30 Ağustos 2021 tarihine kadar dosyalarını gönderebilecekler. Sonuçlar 30 Kasım 2021’de açıklanacak.

KATILIM ŞARTLARI

-Yarışma seçici kurul üyeleri dışında, 18 yaşının üzerindeki tüm yazarlara açıktır.

-Başvuracak dosyalar için konu kısıtlaması olmamakla birlikte "çocuk romanı" özelliklerini taşımasına ve Muzaffer İzgü çizgisine uygunluğuna bakılacaktır.

-Katılacak çocuk romanı daha önce bir yarışmaya katılmamış, basılı veya dijital ortamda yayımlanmamış olmalıdır.

-Birinci olacak dosyanın ilk yayın hakkı Bilgi Yayınevi’ne ait olacaktır.

BİÇİM

- Roman, Word dosyasında, 12 punto büyüklüğünde ve Times New Roman yazı karakteri ile yazılmalıdır.

- Roman dijital ortamda e-postaya ekli bir dosya olarak yarisma@bilgiyayinevi.com.tr adresine gönderilmelidir. Gönderilen öykü dosyasının adında ve içinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalıdır.

- E-postaya ekli diğer bir dosyanın içinde yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi ve telefon numarası ayrıca varsa web sitesi adresi bulunmalıdır. Bu dosyaya yazarın adı verilmelidir.

-  Yazarların yarışmaya gerçek ad ve soyadlarıyla katılmaları gerekmektedir.

0
1130
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage