03 EYLÜL, CUMARTESİ, 2016

Márquez’den Son Miras

Gabriel García Márquez’in 1950’lerde gazeteci olarak Doğu Avrupa’daki sosyalist ülkelere yaptığı seyahatin bir güncesi niteliğinde olan eseri Doğu Avrupa’da Yolculuk, Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Yazarın ölümünden sonra yayımlanan kitapta Doğu Almanya’dan başlayıp Çekoslovakya, Polonya, Macaristan ve Sovyetler Birliği’ne uzanan bu serüven yer alıyor. Yolculuğu boyunca Márquez’in hem yol arkadaşları ve tanıştığı kişilere dair gözlemleri hem de dönemin toplumsal ve siyasi gelişmeleriyle ilgili yorumlar yazarın kendine has renkli anlatımıyla okuyucuya aktarılıyor.

“Sınıfların ortadan kalkması hayret verici bir şey. Herkes eşit, herkes aynı düzeyde, herkes kötü dikilmiş eski püskü giysiler içinde, ayaklarında kalitesiz ayakkabılar var. Hiç acele etmiyorlar, telaş yok, sanki yaşamak için her şeyi ağırdan alıp tüm vakitlerini kullanıyorlar. Burada da köylerdeki aynı saf, iyi kalpli ve sağlıklı kalabalık kitleler var ama devasa boyutlarda.”(Kitaptan)

Doğu Avrupa’da Yolculuk

Gabriel García Márquez
Çev.: İnci Kut

Can Yayınları
13 TL

0
4274
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage