
Yeni nesil sanat ve tasarım platformu Mercado; Esk Reyn, Max on Duty ve Gamze Yalçın’ın işlerinden oluşan “Urbanscapes” başlıklı sergiyi Artweeks kapsamında 2 - 14 Kasım tarihleri arasında Akaretler Sıraevler No:17 Kat:2’de sanatseverlerle buluşturacak.
Multidisipliner üç sokak sanatçısı Esk Reyn, Max on Duty ve Gamze Yalçın, şehir kimliğine dair farklı odakları ilham alarak kurguladıkları eserlerle, bulundukları alana ilişkin kendi çözümlemelerini ortaya koyuyorlar. Kamusal alanda ve büyük ölçekte ürettikleri projelerle şehri deneyimleme yöntemlerine ilişkin farklı üsluplarla ilerleyen sanatçılar, “Urbanscapes” sergisi ile şehrin yapısına dair başlık ve ölçekleri içerik açısından da çeşitlendirerek birleşimlerinde alternatif yaklaşımlar sunuyor.
Şehrin içinde yer alan formları sezgisel bir bakışla soyutlayarak üretim yapan Esk Reyn, şehir panoramasından aldığı kesitlere yakınlaşarak alternatif siluetler yaratıyor. Reyn’in şehirle ilgili deneyim ve sorgulamaların malzeme seçimine yön verdiği eserlerde en ufak yapı birimlerinde türeyen kompozisyonlarla şehir kütlesi konusunda yeni bir kurgu ortaya çıkıyor. Şehrin merkezinden uzaklaşan bakışını doğa üzerinden temellendiren Gamze Yalçın’ın eserlerinde deneyimlediği alanlar ve bu alanların ona yansıttığı renkler, yarı soyut bir ifade içinde ferahlaşarak formunu buluyor. Yaşadığı ve üretim yaptığı alana yaklaşımını hayvan çeşitliliği ve onların sahip olduğu eylem rutinleri üzerinden sürdüren Max on Duty’nin kuşların şehri deneyimleme biçimlerini konu alan eserleri şehir, doğa ve canlıların uyumlanma hâllerine yönelik bir inceleme yaratıyor.
Künye:
1. Max on Duty Bulut Serisi No VI Kağıt üzerine akrilik 50 x 50 cm 2022
2. Gamze Yalçın Moving Places Ahşap panel üzerine akrilik 165 x 114 cm 2021
3. Esk Reyn Riptide III Kağıt üzerine akrilik 50 x 35 cm 2022