06 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2022

Melisa Kesmez’den Kaybedişlerin ve Hayata Yeni Başlangıçların Kitabı

Melisa Kesmez’in aile olmanın her zaman bir arada olmak için yeterli bir koşul olmadığını okura sarsıcı duygular eşliğinden gösterdiği yeni kitabı Küçük Yuvarlak Taşlar, İletişim Yayınları’ndan çıktı.

Kesmez, doğayı, denizi, güneşi, doğumu ve ölümü de atlamadan iç içe geçmiş birbirinden farklı hayatları kendine özgü diliyle anlatıyor; insan ilişkilerini bir kuyumcu titizliğiyle işleyip, “büyük resmin” detaylarını ustalıkla ortaya koyuyor. Bunların içinde başlayıp biten aşklar, terk edişler, mutsuzluklar, annelik hâlleri, yalnızlıklar, çaresizlikler, yarım kalan hesaplar, pişmanlıklar, denize dönüşler, tekrar ayağa kalkışlar, çocukluktan kalan tatlı hisler, yüzleşmeler, umutlar ve nicesi var.

“Toprak ayağımızın altında yumuşacık, kırmızı. Bacaklarımızı ısıran dikenlere aldırmıyoruz. Çalıların içinde bin bir çeşit hışırtı, kıpırtı, çıtırtı, vızıltı... Kuşlar, böcekler, taşlar... Uçanlar, koşanlar, sürünenler, sıçrayanlar ve dahi öylece durmayı seçenler. Doğa, yavaş yavaş yükselen güneşle birlikte başlıyor günlük serüvenine. Hep birlikte uyanıyoruz. Hep birlikte yaşayacağız gelen günü. Birimiz diğerimizden ne daha az ne daha çok var olacak. Her şey yan yana ve her nasılsa öyle.”

0
1352
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage