31 MAYIS, CUMARTESİ, 2025

Melih Çebi’nin ChatGPT ile Sohbeti Kitaba Dönüştü

Sanatçı Melih Çebi’nin ChatGPT ile eserler arası ilişkileri ve kavramsal çerçeveyi kapsayan sohbetleri kitaplaştırıldı ve “Can’t Come, Still Emerging” sergisi kapsamında Pilot Galeri’de izleyici karşısına çıkarıldı.

Çebi’nin başlangıçta yalnızca dilbilgisi düzeltmeleri için kullandığı yapay zeka, zamanla sanatçının duygularını yansıtan bir araca dönüşerek, serginin en kişisel ve anlamlı parçalarından biri hâline geldi. Sohbetler, geleneksel cilt teknikleriyle üretilen el yapımı bir kitaba dönüştürülerek serginin bir parçası oldu. Kayda geçen bu diyaloglar, yapay zekâyla kurulan etkileşimin örneklerinden biri olarak, çağımıza ait arşiv niteliğinde bir belge sunuyor.

​Melih Çebi’nin bireysel ve sanatsal dönüşüm sürecine ayna tutan “Can’t Come, Still Emerging” sergisini 4 Haziran’a kadar Pilot Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

0
396
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage