10 EKİM, PAZAR, 2021

Mavisel Yener’den Türkiye’de Büyülü Bir Yolculuk

Mavisel Yener’in gökyüzünde süzülen uçan bir mavi balonla Türkiye’nin yedi bölgesinde yedi çocuğun öyküsünü anlattığı ve Bige Doğu’nun resimlediği kitabı Türkiye’yi Gezen Mavi Balonlu Öyküler, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı.

Türkiye’yi Gezen Mavi Balonlu Öyküler, yedi öyküsüyle okurlarını hem Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan çocuklarla tanıştırıyor hem de o bölgelere özgü̈ neler varmış keşfe çıkarıyor. Okurlar mavi balonun izinde bazen Göbeklitepe’de bazen Ihlara Vadisi’nde buluyor kendini. Öykülerin sonunda, hikâyenin geçtiği bölgenin haritası yer alıyor. Kitabın sonunda ise haritalar birleşiyor ve meraklı okurların, detaylarını keyifle inceleyeceği bir Türkiye haritasına dönüşüyor. Kitabın arka kapağındaki karekodu telefon ya da tablete okutarak ulaşılabilecek etkinlik kitapçığı da okuduklarını pekiştirmek isteyen okurları bekliyor.

“Mavi bir uçan balon Ege Bölgesi’nden havalanıyor, başlıyor güzel ülkemizde gezmeye. Kaz Dağı’nın zeytinliklerinde, Göbeklitepe’de, Ihlara Vadisi’nde… Gökyüzünde süzülen ipine de Türkiye’nin yedi bölgesinden yedi çocuğun öyküsü̈ takılıyor…”

0
1053
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage