20 MAYIS, PERŞEMBE, 2021

Maude Maris’in “BLUE MILK” Sergisi Pi Artworks’te

Pi Artworks, İstanbul, Maude Maris’in son dönem çalışmalarının yer aldığı “BLUE MILK” başlıklı kişisel sergisine 27 Mayıs - 26 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Hayvan türlerinde yakınlık, morfolojik simetri ve sembiyoz kavramlarında odaklanan sergide, sanatçının zooloji ve mikrobiyoloji okumalarına paralel olarak hayvan figürüne odaklandığı ve resim sanatını hem bir algı sistemi hem de plastik olarak tekrar ele aldığı yağlıboya resimleri bir araya geliyor. Maris eserlerini üretirken önceki çalışmalarıyla aynı süreci izliyor; önce küçük boyutlu, alçıdan hayvan figürü modelleri üzerinde çalışıyor, ardından bu modellerle bir fotoğraf seti kuruyor ve fotoğraflarını çektiği kompozisyonları büyüterek tuval yüzeyine aktarıyor.

Uzun zamandır hayvan figürü ve formları üzerine çalışan Maris’in Nemrut Dağı’ndaki hayvan figürlerinden yola çıktığı resim ve heykel çalışmaları Pi Artworks İstanbul’daki önceki kişisel sergisi “Antique Romance”da (2016) izleyiciyle buluşmuştu. Yeni sergisi “BLUE MILK”te ise sanatçı hayvan formu üzerine gerçekleştirdiği araştırmalarını, Amerikalı mikrobiyolojist Lynn Margulis ve İsviçreli zoolog Adolf Portmann’ın çalışmalarına referansla, biyosemiyotiğe ilişkin adressiz güzellikler, simetri, türler arası yakınlıklar ve sembiyoz kavramları üzerine odaklanarak genişletiyor.

​Maude Maris’in “BLUE MILK” başlıklı kişisel sergisi 27 Mayıs - 26 Haziran tarihleri arasında Pi Artworks’te ziyaret edilebilir.

​Künye: Maude Maris, Warm Blooded, 2021, tuval üzerine yağlıboya, 190x90 cm. Fotoğraf: Rebecca Fanuele

0
937
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage