25 MART, PAZARTESİ, 2024

Martch Art Project’ten Yeni Sergi: “Katharsis: Sessizin Payı”

Rei Xiao, Studio Pinprick ve Tuba Geçgel’in eserlerinden oluşan, Martch Art Project’in Piyalepaşa lokasyonunda sanatseverlerle buluşan “Katharsis: Sessizin Payı” başlıklı karma sergi, 30 Mart tarihine kadar uzatıldı.

Ömer Uğurluoğlu’nun sergi metnini kaleme aldığı “Katharsis: Sessizin Payı” sergisi, resim ve dövme sanatçısı Rei Xiao, multidisipliner sanatçı Tuba Geçgel ve Eskişehirli iki sanatçının inisiyatifi olan Studio Pinprick’in eserlerini bir araya getiriyor.

Ömer Uğurluoğlu, “Katharsis: Sessizin Payı” sergi metninde şunları söylüyor: “..İnsanın bu bütün kendisini anlamlandırma çabasına rağmen, doğa her zaman insanı kendisine davet eder. ‘sessizin payı’, en büyük sesi çıkarır aslında. Bizi içine dahil eder ve en büyük yüzleşme ve arınmayı gerçekleştirir. Gerçekten de öyle değil midir, gözlemlediğimiz ama anlamlandıramadığımız yoğun duygulanımlar bize her zaman müdahale eder ve içine alır. İçine dahil ettiği her misafir bambaşka dokunuşlarla onu şekillendirir. Var olma pratiğimiz biraz da izler ve dokunuşlarla ilgilidir…”

Künye:
1. “Katharsis: Sessizin Payı”  Sergisi
2. Rei Xiao
3. Studio Pinprick
​​4. Tuba Geçgel

0
1716
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage