13 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2022

Luz Blanco’nun “Floating Images” Sergisi SANATORIUM’da

SANATORIUM, Luz Blanco’nun “Floating Images” başlıklı galerideki üçüncü kişisel sergisini 23 Temmuz’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

İstanbul ve Paris arasında çalışmalarını sürdüren Fransız/İspanyol sanatçı Luz Blanco, “Floating Images” (Süzülen Görüntüler) sergisinde yer alan görsellerin akışını sorguluyor. Nasıl doğdukları, çoğaldıkları, dönüştükleri, dijital ağlarda nasıl kayboldukları ve hafıza görüntülerinin bu bağlamdaki durumu üzerine odaklanıyor. 10 yılı aşkın süredir hafıza ve unutma üzerine yaptığı araştırmayı geliştiren sanatçı, sergideki yeni işlerinde dijital görüntüleri ipek ve kâğıt üzerine basıyor. Böylece görüntülerin maddi tezahürlerini bulurken izleyiciyi onların yok oluşlarıyla karşı karşıya getiriyor. Eserler, hayalet-imgeler olarak belirsiz bir aralıkta aktardıkları bellek olasılıklarıyla bir araya geliyor.

Sanatçı, ortaya çıkma ve tutulma arasındaki iki önemli anda, görüntüleri bir musallatoloji biçimi bulan hayaletler olarak işgal ettikleri bir alana yansıtıyor. İşlerin anonim dijital materyalleri tesadüfen sanatçının biyografisine bağlanan öznellik anlarını ortaya çıkarıyor.

​Luz Blanco’nun “Floating Images” başlıklı kişisel sergisini 23 Temmuz’a kadar SANATORIUM’da ziyaret edebilirsiniz.

0
905
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage