16 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2021

Lom Creative Studio’ya Avrupanın En İyisi Ödülü

Avrupa’nın en iyi tasarımlarını değerlendirip belirlemek amacıyla 2007 yılından beri düzenlenen European Design Awards tasarım ödülleri sahiplerini buldu. Yayın tasarımı kategorisinde Utku Lomlu ve tasarım ajansı Lom Creative Studio, Can Yayınları için tasarladığı “Klasik Kadınlar Serisi” ile EdAwards Gold ödülünü kazandı.

European Design Awards, görsel iletişim tasarımı alanında, her yıl farklı ülkelerden akademisyenler, yayıncılar, gazeteciler ve önemli tasarım dergilerinin editörlerinden oluşan bir jüri tarafından Avrupa’nın en iyi tasarımlarını değerlendirip belirlemek amacıyla düzenleniyor.

Bu yıl ödüller için 26 Avrupa ülkesinden yüzlerce tasarım ofisi ve reklam ajansının yarıştı. Jüri tarafından yarışmada yer alan 44 farklı kategorinin tümü ele alınarak yapılan değerlendirme sonucunda, Utku Lomlu ve Lom Creative Studio’nun işi büyük ödül olan Ed Awards “Best of Show” ödülüne layık görülerek Avrupa’nın en iyi tasarımı seçildi.

​Jüri üyeleri ödülü, yazı ve görüntünün olağandışı bütünleşmesini ve özellikle de yazı tipinin her durumda kapakta baskın olmasını överek açıkladı. Jüri Başkanı, Eye Magazine editörü John L. Walters yaptığı konuşmada, tipografik bir şablon oluşturmanın, farklı başlıkların değişen uzunlukları nedeniyle çok zor bir iş olduğunu, ancak bu durumda Lom Creative Studio’nun, birçokları için örnek teşkil edecek ustaca bir tasarım çözümü getirdiğini belirtti.

0
4274
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage