06 HAZİRAN, PAZAR, 2021

Larissa Araz’ın “Şark & Garp” Sergisi KRANK Art Gallery’de

Larissa Araz’ın Türkiye’nin doğusunda ve batısında gelişen süreçlerin karşılaştırmasını yaptığı ve 10 yıllık bir süreye tanıklık eden “Şark & Garp” başlıklı sergisi 8 Haziran - 22 Ağustos tarihleri arasında KRANK Art Gallery’de sanatseverlerle buluşacak.

Bir fotoğraf serisinden oluşan “Şark & Garp” sergisinde Türkiye’nin batısındaki insansız ve homojenleştirilmiş görüntülerle doğunun abartılı imajları bir çelişki oluşturuyor. Siyah beyaz fotoğraflardan oluşan bu serideki görüntülerin bir arada yerleştirilmeleri işlemekte olan aynı sürecin önceki ve sonraki günlerini belgelemekte oldukları izlenimini veriyor.

​Serginin ülkenin batı coğrafyasında çekilmiş fotoğrafları nüfusun “uysal” bedenlerinin, Cumhuriyet’in 10. yılı için bestelenen marşında idealize edildiği gibi hâlihazırda tamamlanmış olan “taşlaşma”sını gösterirken diğer yanda ülkenin doğu coğrafyasında çekilmiş fotoğraflar ise uysal olmayan bedenlerin taşlaşma sürecinin muhtemelen sona ermesi imkânsız olsa da hâlâ devam ettiğini ortaya koyuyor.

Larissa Araz’ın “Şark&Garp” başlıklı sergisi 8 Haziran - 22 Ağustos tarihleri arasında KRANK Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

0
2630
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage