05 NİSAN, PAZARTESİ, 2021

Kuir Bir Pencereden Bakmak: Through The Window

Türkiyeli ve Hollandalı kuir sanatçıları çevrim içi ortamda buluşturan dayanışma, iş birliği ve sanat ağı Through The Window’un (TTW) ikincisi 17 Nisan’da gerçekleşecek pop-up etkinliği ile başlayacak. 24 Haziran’da ise çevrim içi sergisi, sohbetleri ve partileri ile sanatseverlerle buluşacak.

Küresel pandemi sürecinde işini ve projesini kaybeden kuir sanatçı, aktivist ve gece hayatı çalışanlarına destek olmayı hedefleyen proje geçtiğimiz yıl performans sanatçısı, prodüktör, DJ Kübra Uzun, sanatçı, yönetmen, küratör Ömer Tevfik Erten ve Hollandalı yazar, felsefeci Simon(e) van Saarloos tarafından başlatıldı. Sanatçıların bu zorlu süreci kendi pencerelerinden nasıl gördüklerinin ve hayâl ettiklerinin peşine düşen TTW sergisi, Türkiye ve Hollanda’dan seçilecek 20 kuir sanatçının pandemi sürecinde ürettikleri özgün işleri Yalnızca instagram üzerinden izlenebilecek.

TTW’nin ilk etkinliği olan “Üniversite ve Aktivizm” adlı çevrim içi sohbet, Club CoWeed ev sahipliğinde ve Simon(e) van Saarloos moderatörlüğünde 17 Nisan’da gerçekleşecek. Performans sanatçısı Willie Ray, araştırmacı Ari Büyük, Hollanda Utrecht Üniversitesi’nden Nina Köll ve Simone Zeefuik’in konuşmacı olarak yer alacağı çevrim içi sohbetin hemen ardından da Hollanda’dan Jasmine Perez, Türkiye’den de Jtamul ve Larissa’nın dijital kabine geçeceği çevrim içi parti yapılacak.

​Türkiye ve Hollanda’dan davet edilecek 20 kuir sanatçının fotoğraf, resim, video, ses gibi farklı araçlarla ürettikleri işlerden oluşan disiplinler arası sergi ise İstanbul ve Amsterdam’daki Onur Haftası kutlamalarına denk gelecek ve 24 Haziran’dan itibaren TTW’nin instagram hesabından görülebilecek.

0
1456
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage