28 EKİM, CUMA, 2022

K’nın Sesi Podcast’inden Yeni Bir Proje: “Kıvılcım”

Kadın ve kuir hikâyelerinin, deneyimlerinin merkeze alındığı, ses tiyatrosu ve söyleşi formunda içerikler üreten K’nın Sesi Podcast, yeni polisiye dizisi Kıvılcım’ı dinleyicilerle buluşturdu.

Oyun yazarı Duygu Dalyanoğlu’nun kaleme aldığı senaryoyu, yönetmen ve oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu yönetiyor. Projede oyuncu olarak da yer alan Dalyanoğlu ve Şamlıoğlu’na Nazlı Bulum, Ayça Damgacı, Erol Babaoğlu, Tilbe Saran, Gün Koper eşlik ediyor. Yapım koordinatörlüğünü Nihal Albayrak’ın üstlendiği oyunun ses tasarımı ve özgün müzikleri ise Beril Sarıaltun’a ait.

İlk dört bölümü yayına giren Kıvılcım, intihar ettiği iddia edilen genç bir kadının şüpheli ölümünün araştırıldığı polisiye türünde sürükleyici bir hikâye sunuyor. Kıvılcım aynı zamanda Türkiye’de kadınların merkezde olduğu ilk polisiye podcast dizisi olarak da öne çıkıyor.

“İzmirde gerçekleşen şüpheli bir kadın ölümü… “İntihar” diye kapatılan bir dosya…

Kızı Kıvılcım’ın intihar ettiğine inanmayan bir anne…

Tüm engellere rağmen gerçeğin peşinde koşan, üç kuşaktan üç kadın: Polis Derya, fizik öğrencisi Nehir, emekli Leman… Bu üç kadın sadece Kıvılcım’ın şüpheli intiharı ardındaki gerçek ile değil kendi geçmişlerindeki kayıpların yası ile de yüzleşiyor.”

Hikâyesi ile arkası yarın tarzındaki radyo tiyatrosu formunu günümüz estetiğine uyarlayan podcast dizisi, her biri ortalama 20 dakikalık 8 bölümden oluşuyor. Kıvılcım’ı SpotifyApple PodcastlerK’nın Sesi Web Sitesi üzerinden dinleyebilirsiniz.

0
972
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage