20 MAYIS, PERŞEMBE, 2021

Kirkor Sahakoğlu’nun Sergisi “Zamansız” GALERİ 77’de

GALERİ 77, Kirkor Sahakoğlu’nun “Zamansız” başlıklı kişisel sergisine 25 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. GALERİ 77’nin yeni mekânında sanatseverlerle buluşacak olan sergi eşzamanlı olarak GALERİ 77’nin YouTube kanalından da görülebilecek.

Sergide sanatçının zaman ve mekân ilişkisini sorguladığı son dönem çalışmalarının da arasında bulunduğu 35’i aşkın eseri yer alıyor. Mekânın insanın aidiyet kavramını pekiştiren temel bir olgu olup olmadığını sorgulayan sergide “Zaman, insan zihninden bağımsız bir gerçekliğe sahip midir?” sorusuna yanıt aranıyor.

Karaköy’de, 200 yıllık eski bir şarap deposunda ziyarete açılacak “Zamansız” başlıklı serginin ardından burası kapsamlı bir restorasyonla yenilenecek ve çalışma tamamlandıktan sonra GALERİ 77’nin yeni sergi mekânı olacak. Sergi alanında birden fazla zaman ve uzamla bağ kuran Sahakoğlu, “Kuşaklar boyunca bildiğimiz tek doğru, gördüğümüz tüm yüzeyler içinde en az tanıdığımız kendi yüzümüzdür” mottosuyla izleyenleri farklı sorgulamalara sevk ediyor.

Kirkor Sahakoğlu’nun “Zamansız” başlıklı kişisel sergisini 25 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında GALERİ 77’nin Karaköy, Kemeraltı Caddesi, Şarap İskelesi Sokak No. 7’de yer alan yeni mekânında ziyaret edebilir ya da GALERİ 77’nin YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

0
1469
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage