13 HAZİRAN, PAZAR, 2021

Kalyon Kültür’den Yeni Sergi “Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler”

Kalyon Kültür, farklı teknik ve malzemelerle çalışan yedi sanatçının eserlerinden oluşan “Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” başlıklı sergiye 25 Kasım’a kadar ev sahipliği yapacak. Küratörlüğünü Sezgi Abalı’nın, koordinatörlüğünü ise Bahar Güneş’in üstlendiği sergi, doğanın kendine has örüntülerinin, mekanizmalarının ve manzaralarının yorumlanarak sanat yapıtlarına dönüşme fikrini ve sürecini zaman, emek, sabır ve detay kavramları üzerinden ele alıyor.

“Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” başlıklı sergide, Ali İbrahim Öcal, Ahmet Duru, Ayşe Gül Süter, Melis Buyruk ve Sadık Arı’nın yeni ve yakın dönem eserleri izleyiciyle buluşurken aynı zamanda Dikine Ongoing Project’in Şey ve Tekrar isimli mekâna özgü uzun süreli performans ve video yerleştirmesi, Umut Sevgül ve Barbaros Kayan tarafından gerçekleştiriliyor.

Ali İbrahim Öcal’ın üretim sürecinde resim, fotoğraf, heykel, yerleştirme, video ve doğa kökenli nesneler gibi farklı mecraları bir arada kullanarak disiplinler arası bir örgüde ilerleyen imgesel evrenler oluşturduğu sergide, Ahmet Duru doğanın makro ve mikro manzaralarını farklı anlatım biçimleriyle sunarken, üretiminde çoğunlukla doğada yaptığı uzun yürüyüşlerden ve gözlemlerden yararlanıyor. Ayşe Gül Süter sergide yer alan yapıtlarında bilimsel verileri yeni medya teknolojileri ve geleneksel sanat teknikleriyle birleştiriyor. Detaylı seramik çalışmalarıyla bilinen Melis Buyruk ise bitki, hayvan ve insanı tanımsızlaşan formlarda ve ters yüz olmuş bir hiyerarşide bir araya getirdiği yapıtlarında, birbirini tekrar eden dokular ve biçimlerle yeni yaşam alanları yaratıyor. Sadık Arı’nın sergide yer alan detaylı desenlerinde izleyici insanın vahşi olanı tanımlama arayışına ve ona karşı verdiği ehlileştirme çabasına direnen bir düşüncenin izlerini sürüyor. Dikine Ongoing Project’in Umut Sevgül ve Barbaros Kayan tarafından gerçekleştirilen Şey ve Tekrar isimli mekâna özgü uzun süreli performans ve video yerleştirmesi de sergi kapsamında sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi ismini “Evren duyularımızın keskinleşmesini sabırla bekleyen büyülü şeylerle doludur” sözünden alıyor. “Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” izleyiciyi doğanın kendine has ritmine dikkat kesilerek yavaşlamaya, detaylarına mercek tutarak duyumsamaya, zaman, emek ve sabır kavramları etrafında birlikte düşünmeye davet ediyor.

​“Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” sergisi 25 Kasım’a kadar Kalyon Kültür’de ziyaret edilebilir.

0
3074
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage