06 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

İstanbul Modern’in Koleksiyon Sergisi Yenilendi

İstanbul Modern’in yenilenen koleksiyon sergisi, Beyoğlu’ndaki geçici mekânında sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi kapsamında 1950 sonrası Türkiye sanat ortamında soyut ve figüratif resmin gelişimi ile doğa ve çevre üzerinden şekillenen çağdaş sanat yapıtları bir araya getiriliyor.

İstanbul Modern’in ikinci katında gerçekleştirilen doğa ve çevre konulu sergi, resim, heykel, video, yerleştirme, fotoğraf gibi farklı disiplinlerden birçok sanat eserini bir araya getiriyor. Doğa kültürünün izlerini süren sergi, soyut ve figüratif sanatlarda bu unsurların ne gibi kullanım farklılıklarına yol açtığını gözler önüne seriyor. Zaman içinde giderek yiten ve günümüzde artık şehrin dışına itilen doğa, böylelikle derin bir tarihsel süreç içerisinde yeniden ele alınabiliyor.

Modern’in üçüncü katında ise 1950 sonrası Türkiye sanat ortamındaki soyut ve figüratif resmin gelişimini anlatan bir sergi izleyicilerin beğenisine sunuluyor. İkonik örnekler üzerinden konuya yaklaşan sanatçılar, Anadolu ve İslam kültüründen yoğun bir şekilde beslenen eserlerinde yeni yaklaşımların temelini atıyor.

Sergide farklı kuşaklardan 30 sanatçı ve 2 sanatçı ikilisinin 40 yapıtı sergileniyor. İşlerine yer verilen sanatçılar:

​Kuzgun Acar, Haluk Akakçe, Erol Akyavaş, Tomur Atagök, Alper Aydın, Barbara – Zafer Baran, Bedir Baykam, Cihat Burak, Ergin Çavuşoğlu, Nejad Melih Devrim, Latifa Echakhch, Neş’e Erdok, Abidin Elderoğlu, Ahmet Elhan, Tayfun Erdoğmuş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Kamil Fırat, Mehmet Güleryüz, Neşet Günal, Balkan Naci İslimyeli, İhsan Cemal Karaburçak, Komet, :MentalKLINIK, Nusret Nurdan, Orhan Peker, Jennifer Steinkamp, Ziya Tacir, Canan Tolon, F. Tülin, Ömer Uluç, Fahrelnissa Zeid.

0
4305
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage