
Kanadalı sanatçılar Patrick Blenkarn ve Milton Lim tarafından tasarlanan sıra dışı performans deneyimi asses.masses, 23 Mayıs’ta Paribu Art’ta sanatseverlerle buluşacak.
Geçtiğimiz yıl Istanbul Fringe Festival’in dikkat çekici işlerinden olan asses.masses, canlı tiyatro atmosferinde oynanan sekiz saatlik bir video oyunu deneyimi sunuyor. İşsiz eşeklerin teknolojiye karşı devrimini konu alan bu iş; Animal Farm, Pokémon ve Final Fantasy esintileri taşıyor. İzleyicinin istediği zaman girip çıkabildiği, kontrolü devralabildiği akışkan bir deneyim alanı sunan asses.masses, tamamen vegan ve 14 yaş üzeri herkese açık. Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.
“Neyi Bilmen Gerekiyor?
Giriş-Çıkış Serbest: 7,5 saatlik bir evren kuruyoruz ama kapımız her an açık. İstediğin zaman dahil ol, istediğin zaman mola ver.
Kontrol Sende: Seyirci değil, oyuncusun. Sürüyü sen yönetiyorsun. Merak etme, oyun (ya da eşek) deneyimi gerektirmez.
%100 Vegan: Hiçbir eşek zarar görmedi, aksine hepsi devrim peşinde!
Eşeklerin makineleri ele geçirmesine yardım etmeye var mısın?”