25 TEMMUZ, CUMARTESİ, 2020

Istanbul Fringe Festival Bu Yıl Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yılın Eylül gerçekleştirilen Istanbul Fringe Festival, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında dijital ortama taşınacak.

21 ile 27 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Istanbul Fringe Festival etkinlikleri, canlı olarak YouTube, Zoom, WhatsApp ve diğer sosyal medya mecraları üzerinden ücretsiz olarak takip edilebilecek. Festival programı kapsamında çeşitli dans, performans, tiyatro gösterileri, atölye çalışmaları, sanatçı-izleyici buluşmaları ve söyleşilerin ardından bir de kapanış partisi düzenlenecek.

Istanbul Fringe Festival bu sene 12 yabancı ve 3 yerli ekibi izleyicilerle buluşturacak. Bu kapsamda İtalya’dan Brian Scalini ekibinin hazırladığı Cocoon, Belçika’dan Giolisu & Teatro Pachuca’nın hazırladığı Coup de Fudre, Romanya’dan Tangaj Collective’in hazırladığı Daughters gibi birçok gösteri sanatseverlerle buluşturulacak.

Sanatçıyı ve sanatsal üretimi desteklemeye önem veren Istanbul Fringe, bu yıl hem gösterileri, turneleri ve yaratım süreçleri iptal olan veya ertelenen ve gelirleri durma noktasına gelen sanatçıları desteklemek için bir fon oluşturdu. Fringe Destek Fonu ismini taşıyan çalışmadan elde edilen gelir, bu süreçte gelirlerini kaybeden sanatçı ve ekiplere aktarılacak.

​Festival ve fonla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1483
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage