25 TEMMUZ, PAZAR, 2021

Istanbul Fringe Festival 2021 Hybrid Başlıyor

Türkiye’den ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işlerin yer aldığı Istanbul Fringe Festival, 18-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak fiziksel ve çevrim içi etkinliklerin yanı sıra, tüm tiyatro sezonuna yayılacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, İBB iştiraklerinden Kültür AŞ’nin sehir sponsorluğunda ve Hollanda Başkonsolosluğunun destekleriyle gerçekleşecek festival kapsamında Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Macaristan, Polonya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’dan ve 30 farklı ekibin işleri katılımcılarla buluşacak.

Hibrit formatta olan festival kapsamındaki gösteriler üç farklı kategoride gerçekleşecek. Farklı mekânlarda fiziksel olarak gerçekleşecek gösteriler ve festival haftası boyunca izlenebilecek gösterilerin profesyonel kayıtları çevrim içi ortamda izleyicilerle buluşacak. Mekânlarda fiziksel olarak 9 etkinlik ve çevrim içi ortamda ise 21 gösteri gerçekleştirilecek. Paneller ve atölyelerden oluşan yan etkinlik programı da ilerleyen tarihlerde açıklanacak.

Pandemi nedeniyle festival tarihlerinde sınırlı sayıda fiziksel gösteri gerçekleştirilecek. Ancak geçen seneden bu yana festival topluluğuyla fiziksel olarak buluşturulamayan gösteriler, tiyatro sezonu boyunca, yani Mayıs 2022’ye kadar her ay şehrin çeşitli noktalarında izleyiciyle buluşacak. Uluslararası Fringe Topluluğu’nun bir parçası olan festivalin fiziksel programı aynı zamanda mekân sponsorları olan BeReZe Gösteri Evi, Çevre Tiyatrosu, DasDas, DOTOrmanda, ENKA Açıkhava Tiyatrosu, Kadıköy Boa Sahne ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Ayrıca program kapsamında farklı disiplinlerden sanat kurumlarıyla birlikte etkinlikler gerçekleştirilecek. XJAZZ İstanbul, Performistanbul ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilecek projeler ilerleyen günlerde duyurulacak.

Istanbul Fringe Festival 2021 Hybrid biletlerini Mobilet’ten satın alabilirsiniz. Festivale dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

0
3469
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage