08 MAYIS, PAZAR, 2022

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Don Kişot” Balesi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Miguel de Cervantes’in aynı isimli romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenilerek bale sahnesine taşınan Don Kişot balesini 14, 15, 17 ve 18 Mayıs’ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izleyiciyle buluşturacak.

Müziklerindeki melodi zenginliği, İspanyol kültürünün renkli ve heyecan verici etkisinin uyumlu birlikteliği ile klasik bale dünyasının en pırıltılı ve ihtişamlı eserlerinden ve yüksek seviyedeki bale tekniğiyle dünyaca ünlü toplulukların repertuvarlarında değişmez bir yeri olan Don Kişot balesini Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koydu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Don Kişot balesini iki senelik bir aradan sonra 22 Nisan akşamı gerçekleştirilen temsille seyircisi ile buluşturdu. Sezonun bu ilk Don Kişot temsilinde “Kitri” Ami Naito, “Basilio” Erhan Güzel, “Don Kişot” Alkış Peker, “Sancho Panza” Ürün İndere, “Gamache” Özerk Tozkoparan, “Lorenzo” Kerem Kuraner, “Espada” Mehmet Nuri Arkan, “Mercedes” Deniz Kılınç Tunçeli, “İki Arkadaş” Merve Topaldemir ve Asena Ökte, “Rüya Kraliçesi” Zeynep Güçoğlu, “Amor” Ayça Anıl, “Çeribaşı” Can Bezirganoğlu, “Çingene Kadın” Zuhal Karaca ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları dans ettiler. Merakla beklenen Don Kişot balesinin gösterimleri mayıs ayında da devam ediyor.

Don Kişot balesini 14 ve 15 Mayıs saat 16.00’da, 17 ve 18 Mayıs saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izleyebilirsiniz. Don Kişot balesi hakkında ayrıntılı bilgiye ve biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

0
3754
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage