24 MART, PAZAR, 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Müzik Tarihi Bir Kitapta: “İstanbul’un Sesleri”

Akademisyen Melih Duygulu’nun kaleme aldığı, İstanbul’un ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) müzikal tarihinde bir yolculuğa çıkaran arşivlik bir kitap olan İstanbul’un Sesleri-İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Müzik Tarihi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı İstanbul Kültür Araştırmaları Merkezi tarafından yayımlandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Duygulu’nun hazırladığı kitabın proje koordinatörlüğünü İBB Kültür Dairesi Başkanı Tolga Volkan Aslan yaptı.

Bu kitap; İstanbul Belediyesi’nin İstanbul’a ve ülkenin müzik kültürüne sunduğu katkıların yanı sıra, İstanbul’un ilk yerel yönetimi olan Şehremaneti döneminden başlayıp İstanbul Belediyesi’ne ve daha sonra da İBB’ye uzanan süreçte belediyenin şehrin müzik kültürüne olan etkilerini anlatıyor.

​Türk müzikolojisinin kurucularından Mahmut Ragıp Gazimihâl’e ithaf edilen ve 240 sayfadan oluşan İstanbul’un Sesleri-İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Müzik Tarihi kitabına İBB kütüphanelerinden ve E-Kitap olarak buradan ücretsiz ulaşabilirsiniz.

0
722
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage